![]() |
|||||||||||||||||||
Årets grillvin 2019 | |||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||
|
Sommeren er over os. Over det ganske land tænder danskerne flittigt op i grillen – sol eller ej, bare der ikke er tørke og grillforbud. Det kræver en god hvidvin til at nyde i solen, inden der fyres op under grillen, og en god rødvin, der kan matche grillbøfferne. Den hårdstegte stegeskorpe og smag præget af bål er det charmerende ved at grille sin mad. Men det bør parres med en vin, der er knald på. Supermarkederne flyder over med anbefalinger af simple, kraftige solbomber fra klodens varmeste egne. Og frugt-power og en alkoholprocent i den højere ende bringer dig da også et stykke af vejen. Men der er også brug for masser af syre i vinen til den kraftige grillmad, der ofte har et lidt højere fedtindhold end den indendørs mad. Og endelig må den optimale grill-vin gerne have et lidt røget og sodet præg, der kan komplementere den røgede smag fra grillmaden. Alt dette findes i Vino Vicino’s to udvalgte grill-vine til grillsæson 2019: Francesco Boschis’ Dolcetto di Dogliani Vigna del Prey 2013 DOCG og i Poggio al Gello’s Montecucco Sangiovese Rosso del Gello Riserva DOCG 2012.
Francesco Boschis Dolcetto di Dogliani
Vigna del Prey 2013 DOCG Den kompakte frugt er pakket fint ind i forfriskende knibsk syre og en langt mere kompleks næse, end man normalt finder i vine i denne prisklasse. Samtidig har vinen krop og struktur i form af bløde tanniner, som gør at den kan hamle op med kraftig mad. En kraftig og intens vin med høj alkohol, stor fylde og masser af krop, men som samtidig er meget tilgængelig. En fantastisk vin til prisen, der gentagne gange har høstet skamros fra anmelderne. Sådan skal en grill vin skæres! Normalpris 1 stk. 109 kr.
Montecucco Sangiovese Rosso del Gello
Riserva DOCG 2012 Montecucco Sangiovse Rosso del Gello Riserva er Poggio al Gello’s flagskib. Den produceres kun i de bedste årgange, hvor de allerbedste druer udvælges til Riserva. Det begrænser produktionen til ca. 2.500 flasker. Duften er først præget af moden, nærmest sodet kirsebær, solbær, marcipan og orangeskal. Dernæst melder sig lakrids, nelliker, trøffel, tobak og sød balsamico med et hint af animalske toner som bressaola og røget ål. Smagen er fyldig med intens, overraskende ungdommelig frugtpower og med en imponerende struktur. Frugttonerne præget af kirsebær, solbær og bitter mandarin. I eftersmagen røget kirsebær, lakrids og et balsamisk og krydret strejf. Vinen har fået lov til at lagre mindst 24 mdr. på store botti (25 hl) og efterfølgende yderligere mindst 6 mdr. på flaske, så alt kraften fra marken har samlet sig i et harmonisk hele. Poggio al Gello’s Montecucco Sangiovse Rosso del Gello Riserva er en virkelig flot vin, fyldig og fuld af saft og kraft, der snildt kan matche de fleste Brunello’er. Normalpris 189 kr. |
||||||||||||||||||
|
Sommertilbud på årets grillvin Med håbet om at den danske sommer fortsat
vil give mange anledninger til at grille udenfor, har vi lavet en stærk
pris på en kasse med tre af hver af årets grillvin.
”Hov, hvad med min hvidvin til den solbeskinnede terrasse, inden jeg lægger kød på støbejernsristen?”, vil nogen nok spørge. Her gælder det naturligvis om at have et glas kølig Arneis fra Malvirà ved hånden! Med sin saftige, lyse og florale frugt, friske syre og sprøde mineralitet er et glas koldt Arneis netop den perfekte følgesvend til solskinsvejr i haven. Malviràs tre forskellige enkeltmarksvine på Arneis – Trinità, Renesio og Saglietto – er hvert år blandt de bedste hvidvine i hele Italien. Malviràs er derfor en af de få producenter, der mere end 10 gange har opnået de eftertragtede 3 glas i den anerkendte vinguide Gambero Rosso. Find dem på Vino Vicino’s hjemmeside og i april-nyhedsbrevet.
|
||||||||||||||||||
Hvis du ikke ønsker at modtage vores nyhedsbrev fremover, kan du framelde dig på vores hjemmeside www.vinovicino.dk/nyhedsbrev.htm.
|
|||||||||||||||||||
Copyright
2019 Vino Vicino - vin & gastronomi |